דוגמנית הקטנה והרמת חזה

מתיחת פנים הוא ניתוח הפלסטי פופולרי מאוד הן בקרב גברים והן בקרב נשים. גם מבחינת חתך הגילאים ישנו גיוון נרחב למדי בקרב המנותחים, כשישנם כאלה שכבר מגיל צעיר יחסית דואגים לעצור את השפעת השנים על עור הפנים ובמקביל יש גם מי שבגיל מבוגר למדי לא מוכנים לוותר על חזות צעירה.

עוד תורמת לפופולריות של ההליך הכירורגי היא השיטה הניתוחית שהשתנתה בשנים האחרונות, לא מדובר עוד רק במתיחה של עור הפנים אלא הרמה של השכבות העמוקות יותר – החזרה של הרקמות למיקומם ה"תקין" או הצעיר יותר, עודפי העור מוסרים כך שאין מתח על הצלקות – התוצאה המתקבלת טבעית ומחזיקה מעמד זמן ארוך יותר.

הכנה נאותה לקראת ניתוח מתיחת פנים חשובה ומשפרת עוד יותר את הסיכוי לתוצאות מיטביות ושביעות רצון מקסימלית של המנותחים.

פגישת הייעוץ הראשונית

מתיחת פנים היא אמנם ניתוח אבל בעצם מדובר בתהליך ולא רק בפעולה כירורגית.

השלב הראשון בתהליך הוא המפגש הראשון עם הרופא המנתח. במסגרת מפגש זה בוחן הכירורג הפלסטי את מבנה הפנים של המטופל/ת, את המרקם של עור הפנים, את מידת הגמישות שלו, את עובי העור, את מיקומם של הקמטים השונים ועת עומקם, את פיזור השומן שמתחת לעור הפנים וכן פרמטרים נוספים שלפיהם ניתן לתכנן את ההליך הכירורגי המתאים ביותר עבור האדם הספציפי (שהרי לכל אדם פנים אחרים ועל כן יש לבחור עבורו מבין כל האפשרויות של מתיחות פנים את הניתוח שהכי מתאים לו).

עוד משמשת פגישת הייעוץ לסקירה מקיפה של ההיסטוריה הרפואית של המטופל/ת, שכן גם היא משפיעה על תכנון הניתוח. בפרט מקטינה ההבנה של מצבו הרפואי הכללי של המטופל את הסיכון שטמון בהליך הכירורגי, ובהקשר זה חשוב לזכור כי ניתוח מתיחת פנים, כמו כל ניתוח, כרוך בסיכון מסוים – מנתח פלסטי בעל יושרה יבהיר למטופלים שלו במהלך הפגישה בדיוק מהם הסיכונים והסיבוכים האפשריים, כך שהם יוכלו להחליט באופן מושכל ועל סמך תמונת מצב מפורטת האם אכן ברצונם לבצע את המתיחה.

אילו בדיקות נדרשות לפני מתיחת פנים?

מרכיב נוסף בהיערכות לקראת ניתוח מתיחת פנים הוא מעבר סדרת בדיקות רפואיות הכרחיות.

הבדיקות כוללות בדיקת דם (כולל ספירת דם,כימיה ותפקודי קרישה), צילום חזה וברוב המקרים גם א.ק.ג (אלא אם כן מדובר במנותחים צעירים במיוחד מתחת לגיל 40).

בהתאם להיסטוריה הרפואית הספציפית של האדם ייתכן שהרופא יפנה אותו לבדיקות נוספות.

הפסקת עישון לפני הניתוח

לפני ניתוח מתיחת פנים יש להימנע מעישון במשך 3 שבועות לפחות – אם תרצו הזדמנות טובה להיגמל מההרגל המזיק, שבין השאר משפיע לרעה גם על עור הפנים (ובמקרים מסוימים אף עלול לפגום בתוצאות הניתוח).

צביעת שיער

במהלך 4 השבועות הראשונים אחרי ניתוח מתיחת פנים חל איסור לבצע טיפולים בשיער שכוללים שימוש בחומרים כימיים – כך שבמידה ויש רצון בכך, טיפולים כמו צביעת שיער, החלקת שיער וכו' יש לבצע לפני הניתוח.

תרופות ותוספי מזון

ישנן תרופות אשר מגדילות את הסיכון להיווצרות סיבוכים תוך כדי ניתוח, כך שיש להפסיק להשתמש בהן החל משבועיים לפני הניתוח – ובפרט הכוונה היא לאספירין ולנוגדי דלקות (שכן עלולות להוביל לדימום ניכר בעקבות הניתוח).

גם תוספי מזון כגון גינקו בילובה, ויטמין E, אומגה 3 וג'ינסנג יש להפסיק לצרוך החל משבועיים לפני הניתוח – ובכל מקרה תקבלו הנחיות מפורטות לקראת הניתוח.

איזון מצבים רפואיים קודמים

חשוב להגיע לניתוח כאשר מצבים רפואיים קודמים או מחלות כרוניות נמצאות בשליטה ומאוזנות – לדוגמא – יתר לחץ דם, סכרת או מחלת ריאות כרונית. במצבים אלו נדרשת בדיקה מקדימה של רופא מרדים טרם הניתוח. לעיתים יש להביא אישורים של רופאים מומחים בהתאם לבעיה ממנה סובל/ת המטופל/ת.

צום

ב-8 השעות שקודמות לניתוח מתיחת פנים אסור לאכול וגם לא לשתות קפה או מיצים. שתיית המים מותרת עד 6 שעות לפני תחילת הניתוח.

עוד על ביצוע מתיחת פנים בגיל מבוגר

עוד על מתיחת פנים לגברים