הרמת חזה ללא שתלים

כששואלים בני אדם איך הם בעצם קובעים אם המראה של אדם הוא אסתטי יותר או פחות, בדרך כלל לא קל לקבל תשובה מדויקת וברורה. הקושי לייצר הגדרות ברורות של יופי מובן, וממילא תמיד יש חשיבות גם לטעם האישי – אבל מצד שני כדאי לדעת שישנם מחקרים שמגלים שדווקא כן יש מפתח מובהק להערכת המראה החיצוני שלנו: סימטריה. כשמציגים לבני אדם תמונות, בעיקר של פנים, ישנה התאמה משמעותית בין מידת הסימטריה לבין מידת האסתטיות שמיוחסת להם. המתאם הגבוה תקף גם לגברים וגם לנשים, במדינות שונות ובמגוון רחב של גילאים.

באופן דומה, כשאישה מתבוננת בחזה שלה היא מצפה לסימטריה מושלמת. חוסר סימטריה בין השדיים מייצר במקרים רבים עוגמת נפש ואיתה גם פגיעה בדימוי העצמי ובביטחון העצמי. הליך כירורגי שמבוצע בידי איש מקצוע מנוסה מספק מענה אפקטיבי מאוד לבעיה הנ"ל, וכאן בעמוד תוכלו לקבל מידע מקיף אודות ההליך.

הרמת חזה ללא שתלים

למי מיועד ניתוח לתיקון אסימטריה בחזה

כדאי לדעת שהשדיים, ברוב רובם של המקרים, אינם סימטריים לחלוטין (כפי שגם בפנים, אגב, אין דמיון מושלם בין שני הצדדים). לפי מחקרים שונים, אצל 4 מכל 5 נשים ישנה אסימטריה מסוימת בחזה – אבל לא תמיד כזו שמחייבת ניתוח.

באופן עקרוני קהל היעד הוא נשים שמרגישות אי נוחות עקב מראה החזה. כמובן שעל התחושה הסובייקטיבית מתווסף המבט המקצועי של כירורג פלסטי מיומן. איש המקצוע לוקח בחשבון פרמטרים רבים, ובהקשר זה כדאי לציין כי ישנם מספר סוגים של אסימטריה בחזה. בפרט ישנה הבחנה בין אסימטריה התפתחותית לאסימטריה נרכשת. אם ההבדלים בין השדיים הם מהסוג הראשון, ניתן יהיה להבחין בהם עם סיום תהליך ההתפתחות של החזה, בסביבות גיל 17-18. אסימטריה מהסוג השני מתרחשת בעקבות הסרת רקמות או גוש מאחד השדיים, ובמקרה כזה היקף כריתת הרקמות הוא זה שקובע עד כמה האסימטריה תהיה משמעותית.

נתון רלוונטי אחר הוא תכנון המשפחה. במהלך הריונות עשויה צורת החזה להשתנות, ולכן בדרך כלל לנשים שמתכננות להרות מומלץ להמתין עם הניתוח לתיקון האסימטריה עד לאחר השלמת הקמת המשפחה – כך שתוצאות הניתוח לא ישתנו עקב נסיבות החיים (המשמחות כמובן).

אבחון ותכנון הניתוח

תיקון אסימטריה בחזה הוא אחד הניתוחים הפלסטיים המורכבים ביותר, ובפרט נדרשת מיומנות גבוהה כדי לתכנן אותו נכון – כך שהתוצאה שתתקבל תהיה הסימטרית ביותר האפשרית.

הסיבה לכך היא שיש מספר גורמים שונים לחוסר הסימטריה, ובהתאם ההבדלים בין השדיים מחייבים פעולות שונות.

כך למשל ישנו מצב שמוגדר כ"שדיים היפרטרופיים" – במצב זה השדיים גדולים וא-סימטריים ולכן תתבצע הקטנת חזה בשני הצדדים, כשבצד הקטן יותר מלכתחילה ההקטנה תהיה מינימלית. מצב אחר הוא "שדיים היפופלסטיים", שבו צד אחד לא התפתח ואילו השד הגדול יותר הוא נפול. במקרה כזה הפתרון הוא הוספת שתל בצד שלא התפתח, והרמת חזה עם הוספת שתל קטן בצד השני. ישנם גם מצבים המחייבים הרמת חזה עם שתל בשני הצדדים, כשאת גודל השתל וצורתו בכל צד חשוב כמובן לבחור באופן מושכל במיוחד כדי שהתוצאה תהיה סימטרית ככל האפשר. עוד ישנם מצבים שבהם אחד השדיים גבוה יותר מהשני, ולפעמים יש פערים בגודל הפטמות והעטרות – ולכן המורכבות הגבוהה.

הכנות לניתוח תיקון חזה אסימטרי

המרכיב העיקרי בהיערכות לניתוח תיקון אסימטריה בחזה הוא כאמור התכנון המוקפד והמדויק. בנוסף יתבצעו בדיקות רפואיות מקיפות על-מנת לוודא שאין בעיה כלשהי שמונעת את מעבר ההליך הכירורגי. במקרה של מחלות רקע, נדרש אישור ממומחה בתחום הספציפי.

ההמלצה החשובה ביותר לקראת הניתוח עצמו, כמו לפני כל ניתוח פלסטי, היא להפסיק לעשן במשך כ-3 שבועות. הסיבה לכך היא שהכימיקלים הבעייתיים שבסיגריות פוגעים בזרימת החמצן בדם ולכן פוגמים בהתאוששות אחרי ניתוחים ובפרט עלולים לגרום להצטלקות לא אסתטית. גם אחרי הניתוח חשוב כמובן לא לעשן – אם תרצו, הזדמנות טובה להיגמל מעישון ולשדרג את החיים גם בהיבט הזה.

מהלך הניתוח

ניתוח לתיקון חזה אסימטרי מתבצע תחת הרדמה מלאה. הוא אורך בין שעה וחצי לשלוש שעות, בהתאם למורכבות הפעולות הנדרשות על-מנת להביא לסימטריה נעימה לעין, ולאחריו ייתכן צורך באשפוז של מספר שעות או אפילו ללילה – בהתאם להיקף ההליך ולמאפייני המטופלת הספציפית.

החתכים שדרכם מבוצע תיקון האסימטריה הם בתחתית השד, סביב העטרה ובינה לבין הקפל התת-שדי. הפעולות שמבצע הכירורג הפלסטי הן כאמור הנחת שתלים בכיסים ייעודיים (מעל או מתחת לשריר החזה, בהתאם למבנה הגוף של המנותחת, לגודל כל שתל ולפרמטרים נוספים), הרמת רקמות השד הקיימות, בחלק מהמקרים הסרת רקמות מיותרות, עיצוב מחדש של פטמה/פטמות ועטרה/עטרות והזזתן במידת הצורך, ועוד.

לאחר השלמת ההליך הכירורגי ולצורך תמיכה בתוצאותיו יש להשתמש בחזיית ספורט מתאימה. בחלק מהמקרים יושארו נקזים בחזה על-מנת למנוע נפיחויות.

החלמה בעקבות ניתוח אסימטריה בחזה

ההחלמה בעקבות תיקון אסימטריה בחזה אורכת 10-14 ימים. בימים הראשונים מומלץ לפרגן לגוף מנוחה, ולשכב על הגב כשהחלק העליון מורם מעט (למשל בעזרת כריות) – אבל גם להתהלך כדי להבטיח זרימת דם תקינה בכל הגוף. תופעות הלוואי הנפוצות הן גוש בחזה, נפיחות מסוימת, שטפי דם באזור המנותח וכאב לא משמעותי אבל גם כך כזה שכדאי להעלים באמצעות משככי כאבים.

בהדרגה התופעות נעלמות והמטופלת יכולה לחזור לשגרת חייה. יחד עם זאת חשוב להימנע משכיבה על הבטן וכן מפעילות גופנית אינטנסיבית במשך כחודש. עוד דגש הוא לא לחשוף את החזה לשמש, ובוודאי לא בלי קרם הגנה עם מקדם גבוה, וזאת כדי לא להסתכן בהצטלקות לא אסתטית.

לאחר מספר ימים תתבצע פגישת ביקורת אצל המנתח הפלסטי, ובאופן כללי המנותחות מקבלות הנחיות מפורטות – למשל לגבי המקלחת (שאפשרית לאחר 3-4 ימים), החזייה שאותה כדאי ללבוש בתקופה הראשונה שאחרי הניתוח (לא סטרפלס, לא פוש אפ, רצוי קאפ רך) ועוד. כמו כן יינתן מענה מידי לכל שאלה או תחושה חריגה.

את תוצאות הניתוח לתיקון האסימטריה בחזה ניתן להתחיל לראות כשהנפיחות יורדת ותופעות הלוואי מתפוגגות. בדרך כלל נדרשת עוד סבלנות, של כ-3-4 חודשים, עד שהשינוי מושלם – ואם ההליך הכירורגי בוצע בידיים מקצועיות, אמינות ומיומנות, השיפור יהיה משמעותי ותושג סימטריה מרשימה.

אולי יעניין אותך גם