ניתוחי חזה

מיטב הטיפולים האסתטיים והפלסטיים לא נועדו לברוא אדם חדש. אבל מה שהם בהחלט יכולים וגם נועדו לעשות – לשפר את אותן הנקודות ולעצב מבחינה אסתטית, את אותם האזורים בגוף הרצויים למטופלת או למטופל. הפעם אנו מבקשים להתמקד בתחום הרחב של ניתוחי חזה. וכפי שנתאר ונציג, אפשר לבצע את השינוי האסתטי בחזה הנשי אבל גם אצל גברים (למשל כאלה הסובלים מהגדלה ברקמת השד, גניקומסטיה).

ניתוח חזה מסוג הגדלה יתאים לבעלות החזה הקטן אך עולות שאלות ראויות כמו כמה ראוי להגדיל או מהו הגיל הנכון. טיפול אחר לחלוטין יעניק חזה בעל נוכחות יותר צנועה, למי שאיננה שבעת רצון מן החזה הגדול (שיוצר הכבדה והזעה מוגברת בקפל השד). זהו ניתוח בעל משמעות אסתטית אך גם בריאותית. עוד נסביר על המשמעות של הרמת חזה, נבין מה זה גניקומסטיה, נתייחס גם לאסימטריה של החזה וכן נפרט ונסביר באילו מצבים מבצעים הקטנת חזה לגבר.

 

ניתוחי חזה פלסטיים לנשים וגברים

הגדלת חזה: מה חשוב לדעת על ניתוח חזה מסוג זה?

 

מאיזה גיל אפשר לבצע ניתוחי הגדלת חזה?

במציאות של ימינו, ניתן לראות נערות די צעירות אשר ברור להן שהן רוצות לבצע הגדלת חזה הכי מוקדם שיתאפשר. מבלי להיכנס לשאלות של מהו הגיל הרצוי מבחינה פסיכולוגית, שכן יש צורך גם בבשלות רגשית, ניתוח חזה להגדלה אפשריים לביצוע מבחינה פיסית ברגע שבו החזה קיבל את ממדיו הסופיים. דהיינו בסביבות גיל 17 – 18 שנים. כמובן, יש נשים שמבצעות את ההליך האסתטי הזה בגיל יותר מתקדם, בגילאי העשרים, השלושים ואף לאחר מכן.

מאילו סיבות נשים רוצות לבצע הגדלה?

בניגוד להקטנת חזה, שם לעיתים יש היבט רפואי התומך בכך, ניתוח חזה להגדלה מבוצע מסיבות אסתטיות טהורות. התשובה הקצרה לצורך או לרצון של נשים לבצע ניתוחי חזה כאלה הינה בגלל החזה הקטן מדי. אולם הניסיון מראה שיש סיבות מגוונות ועמוקות. ללא ספק, בקרב חלק מהנשים, חזה גדול יותר מתקשר עם תחושה של עוצמה, נשיות וביטחון עצמי. הגדלת חזה נועדה, עבור נשים מסוימות לענות על שינויים במראה, התדלדלות והתרוקנות בשל דיאטות, הריונות, לידות, הנקות (אפשרי ביצוע ניתוח הגדלה ביחד עם הרמה).

עד כמה אפשרי או מקובל להגדיל את החזה?

המציאות מראה שגודל החזה הממוצע שאליו שואפת המטופלת ירד לעומת המקובל בעבר. באופן די מובהק, הגישה הרווחת כיום היא לא להגדיל את החזה יותר מדי. כלומר, מקובל כי לא יהיה ברור וגלוי לעין לאחר הניתוח, שהאישה עברה הגדלה. כמובן שאף רופא לא כופה את דעתו ומה שמשפיע בסופו של דבר על גודל השתל הינו החלטת המטופלת בעצה אחת עם הרופא, אופי הניתוח (יש דרכים שונות לנתח), מבנה הגוף ורקמת השד.

הגדלת החזה יכולה להתבצע דרך הכנסת שתל ממיקומים שונים ואפשרי ניתוח שמתבצע מעל השריר או מתחתיו. לכל דרך פעולה יש דגשים חשובים. יש להיוועץ עם הרופא ולהבהיר את כל הסוגיות הללו לפני הטיפול. הכנסת השתל יכולה להתבצע מאזור הפטמה או מאזור הקפל ולפעמים דרך חתך במיקום אחר, לממש בית שחי.

מה חשוב שתדעי לגבי השתלים?

חשוב לדעת לגבי השתלים, שהם מגיעים בתצורות שונות וגם מידת הדחיסות נתונה לבחירה. למרות זאת, אין וודאות מוחלטת לגבי צורת השד המדויקת לאחר הטיפול. אפשר לבקש מהרופא להביט בתמונות של מטופלות קודמות, כדי להבין איך נראית תוצאה סופית אפשרית. כאשר הרופא המנתח מיומן ומנוסה, אפשר לצפות לתוצאה איכותית וטובה ולשביעות רצון גבוהה.

האם יש משמעות לכך שהניתוח יוגדר כניתוח מסיבה רפואית?

במידה ובקופת החולים מסכימים כי מדובר על ניתוח חזה מטעמים רפואיים, ניתן לבצע את הטיפול במימון הקופה. במידה וישנו ביטוח פרטי, אפשר בהחלט לבצע את הניתוח במרפאה של מנתח פלסטי בכיר, במימון מלא.

ניתוח הקטנת חזה: מה חשוב לדעת לגבי ניתוח זה? 

לפני ביצוע הקטנת חזה, חשוב לשוחח עם הרופא המנתח באריכות ולהבין את כל ההשלכות. הרופא בודק את גודל השד והמרקם ביחד מגיעים להבנה כמה נכון להקטין. יש סוגיה אסתטית, כמובן, אבל אי אפשר להקטין כמה שרוצים. השאיפה היא להגיע לפרופורציות נכונות בין גודל ומבנה השד לבין מבנה הגוף כך שיש בהחלט נגיעה למבנה גוף, גובהה של האישה והציפיות שלה.

מדוע מקובל לבצע הקטנה חזה?

ביצוע הקטנה הינה מסוג ניתוחי חזה שלא תמיד נעשים משיקולים אסתטיים טהורים. כלומר, יש אחוז מסוים של נשים שמגלות נטייה לניתוח זה בעקבות המלצה רפואית ובשל תסמינים שונים המלווה חזה גדול במיוחד. בין היתר, נשים בעלות חזה מאוד מפותח עלולות לסבול כאבי גב וצוואר. לעיתים המצב מגיע לכך שיש נטייה לכפיפות הגו ועקמימות מסוימת עד כדי ליקוי יציבה משמעותי. עוד תופעות, מלבד חוסר פרופורציה בין החזה למבנה הגוף, ניתן לציין למשל הזעה מוגברת בקפל השד. לפעמים ריח לא נעים ואף שפשפת ופטרת. כאבים בכתפיות של החזיה, קושי בביצוע פעילות ספורטיבית, צניחת השד בגיל צעיר – גם אלה סיבות מאוד נפוצות לביצוע הניתוח.

תהליך הניתוח על קצה המזלג

לפני ביצוע הניתוח, את צפויה להיפגש עם הרופא וחשוב שתשאלי כל אשר על ליבך. הרופא ישלח אותך לביצוע בדיקות שונות, לרבות בדיקות דם, א.ק.ג ועוד. מספר החתכים הדרושים תלויים בגודל השד. הרופא צפוי להסיר רקמת שד ועוד, ממקמים מחדש את הפטמה והעטרה, הידוק וביצוע תפירה. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ואורכו כ-3 שעות. לאחר הניתוח מומלץ להישאר באשפוז ללילה אחד.

מה חשוב לדעת על הרמת חזה?

באיזה גיל מקובל לבצע ניתוחי חזה מסוג הרמה?

ניתוח הרמה מבוצע בממוצע מאוחר יותר מאשר ניתוח הגדלה, אך אין כלל מנחה יחיד. הסיבות לביצוע ניתוח חזה להרמה נובעות מהשפעות הגיל, הריונות. גם סיבות גנטיות עשויות להשפיע וכמובן גם סגנון חיים. דיאטות חוזרות ונשנות מאיצות את צניחת החזה. גם גודל השד משפיע ובדרך כלל נשים מלאות חוות צניחת חזה מוקדם יותר. ניתן לומר שיש כלל אצבע (מטבע הדברים מאוד כוללני) – ככל שמיקום הפטמה נמוך יותר ביחד לקפל השד, לרוב עולה הצורך האסתטי בביצוע הרמה.

הרמת חזה ללא שתל, האם זה אפשרי?

ישנו מיתוס מסוים שגורס שהרמת חזה חייבת להתבצע בעזרת שתל, אם רוצים להגיע לתוצאות הטובות ביותר. לא תמיד חיוני לבצע את ההרמה בשילוב עם שתל משום שהרמת חזה והגדלת חזה אינם אותו הדבר. ניתן לבצע ניתוח הרמת חזה ללא שתלים או הרמת חזה עם שתלים. בנוסף לזה, אפשר לבצע הרמה ללא תוספת נפח או עם תוספת נפח בדרכים חלופיות (למשל על ידי שימוש בשומן עצמי ששואבים מהבטן או מהירך).

על הרמת חזה בשילוב הקטנה או הגדלה

הרמת חזה אפשרית לביצוע בשילוב הגדלת חזה, בשילוב הקטנת חזה או תוך שמירה על גודל השד (התמקדות בהרמה בלבד). על ההחלטה משפיעים שיקולים שונים, רצונה של המטופלת וכן כמות רקמת השד, אופן הצניחה וההתרוקנות. יש שדיים נפולים שבהם רקמת השד ורקמת השומן מרובה יחסית ויש כאלה שבהן ההתרוקנות מאוד מסיבית. מומלץ בנושא זה להבין מהרופא המנתח את כל ההשלכות והשיקולים לכאן או לכאן.

חזה אסימטרי: מה חשוב לדעת על אסימטריה בחזה?

כמעט לעולם לא תהיה זהות מלאה בין שד ימין לשד שמאל. עם זאת, יש נשים אשר מגישות כי חוסר הסימטריה (אסימטריה בחזה) מפריעה מאוד. כאשר שד אחד גדול יותר מהשני באופן משמעותי, אז מגיעה השאלה – מה עושים? כאן ניתן לומר בפה מלא כי ניתוחי חזה לצורך תיקון אסימטריה לא רק אפשריים אלא גם מספקים תוצאות טובות מאוד.

לעיתים, כבר בגיל צעיר יחסית ניתן להבחין כי שד אחד הינו בלתי מפותח. יש מקרים שבהם ההבדל ניכר לא רק בגודל השד אלא גם או בעיקר בגודל הפטמה או העטרה. מצב כזה עלול להוביל לפגיעה קשה בביטחון העצמי והימנעות מוחלטת ממצבים חברתיים שונים או קשיים בפן הרומנטי. ניתוח לתיקון המצב בהחלט יכול להוביל לשינוי דרסטי וחיובי באיכות החיים.

ככלל, ניתוח חזה לתיקון אסימטריה איננו משהו חדש ואחר, שלא דנו בו בתחילת המאמר. הטכניקה הניתוחית והשיקולים הם אלה שמכירים רופאים ומטופלות גם יחד מתחום ההגדלה וההקטנה. אלא שכאן, לא מבצעים את אותה הפעולה על שני השדיים וגם אם כן, יהיה שוני מסוים (למשל הכנסת שתל גדול יותר לשד הקטן יותר). מה שכן נרצה להדגיש – זהו ניתוח שבו יש מקום מאוד נכבד ליצירתיות של הרופא ולכושר האבחנה שלו. חשוב מאוד שהמטופלת תרגיש שהיא בידיים טובות ושליבון הצרכים ותיאום הציפיות יבוצעו בצורה מעמיקה.

מה חשוב לדעת על גניקומסטיה (הקטנת חזה לגבר)?

כעת אנו עוברים לתחום אחר של ניתוחי חזה, לא אצל נשים אלא אצל גברים. ניתוח נפוץ יחסית נועד לטפל בתופעה שנקראת גניקומסטיה. זהו סוג של ניתוח חזה שמשמעותו – הקטנה. אך מטבע הדברים, אין זה דומה למצב של הקטנה בחזה הנשי.

מה זה גניקומסטיה?

גניקומסטיה, כלומר הגדלה של החזה בגברים, יכולה לנבוע מגורמים שונים. ההגדלה יכולה לנבוע מסיבות הורמונליות, שינויים דרסטיים במשקל הגוף, התפתחות רקמת שומן מרובה או פעילות של הבלוטות.

האם גניקומסטיה מסוכנת?

הגדלה של השד הגברי, ברוב המוחלט של המקרים, איננה מצב מסוכן. כלומר, ההקטנה הרצויה נובעת מטעמים אסתטיים. כאשר החזה המוגדל פוגע בביטחון העצמי, אם מורגש חשש מפני הסרת חולצה במצבים חברתיים מסוימים למשל בחוף הים או קושי בתחום הרומנטי, ניתוח הקטנה הינו מהלך מתבקש.

מה חשוב לדעת על הקטנת חזה לגבר?

בשל ההשפעה של שינויי משקל ניכרים על רקמת השומן בחזה, נהוג לבצע ניתוחי חזה בגברים רק כאשר משקל הגוף יציב. כלומר, אם המטופל מעוניין או מתכנן לרדת במשקל, יש לדחות את הניתוח. רק לאחר שמשקל הגוף התייצב ונשמר כזה כמה חודשים, אפשר לגשת לביצוע הניתוח.

איך מתבצע הניתוח?

את הניתוח מתכננים בהתאם למבנה הגוף ובעיקר בהתייחס לרקמות השד והשומן. יש טכניקות שונות שיכולות לשמש לצורך ניתוח חזה מסוג זה כאשר רק אחת מהן תהיה דומה למדי לטכניקה של הקטנת חזה בנשים.

בהתאם להחלטת הרופא, ניתן לשקול ביצוע תהליך של שאיבת שומן. יש לציין כי יש גבול לכמות השאיבה האפשרית ולכן ההחלטה על כך תתקבל רק לאחר בדיקה יסודית של המטופל. במידה ורקמת השד מרובה (ופחות רקמת שומן), נדרשת הסרת רקמה בצורה ניתוחית, ללא שאיבה.