ניתוח הגדלת חזה

  • ניתוח להגדלת חזה נחשב הניתוח האסתטי הנפוץ ביותר
  • ניתוחי הגדלת חזה קיימים מזה שנים רבות ומיליוני נשים בעולם עברו ועוברות מדי יום הגדלת חזה. הדבר הפך מקובל ונורמטיבי בניגוד לשנים עברו בהן עוד חלק מהנשים התביישו לבצע שינוי כה בולט בגופן.
  • הניתוח כולל מספר שלבים שחשוב שתהיו מודעות אליהן בטרם אתן נכנסות אל חדר הניתוחים

השאירי את פרטייך לקביעת פגישת ייעוץ עם ד"ר אריק זרצקי

ניתוח הגדלת חזה ושלבי התהליך: כל מה שחשוב לדעת

דימוי הגוף בקרב נשים מושפע, ללא ספק ובמידה רבה מצורת החזה ומגודלו. זו לא סטיגמה אלא עובדה מוכחת ולו בגלל העובדה הבאה: ניתוח להגדלת חזה נחשב כיום לניתוח האסתטי הנפוץ ביותר בארץ. לכך ניתן להוסיף גם את הניתוחים להרמת חזה, שכוללים שימוש בשתל אנטומי ולעיתים מעוגל. בסקירה החשובה שלהלן נבקש לענות על שאלות ותהיות של נשים רבות. בין היתר, נסקור את שלבי התהליך החל מקבלת ההחלטה ועד לסיום ולהחלמה. תוך כדי כך נסביר כמה זמן אורכת ההחלמה, מה ההבדל בין סוגים שונים של שתלים, מה צריך לדעת בעניין הצלקות וגם מהו השתל הכי מבוקש, על פי ניסיונו המצבר של ד”ר אריק זרצקי.

הגדלת החזה: לאילו שלבים ניתן לצפות

ניתוחי הגדלת חזה קיימים מזה שנים רבות. זו לא תהיה הגזמה אם נאמר כי מיליוני נשים בעולם וגם הרבה מאוד נשים בארץ עברו ועוברות מדי חודש הגדלת חזה. רבות מהן אינן מתביישות בכך ואף מדברות על העניין בגאווה בלתי מוסתרת. מובן שעבור אחרות זהו עניין אישי ופרטי שהן פחות משתפות בו. אבל דבר אחד ברור: זהו טיפול שהפך למקובל ונורמטיבי. בניגוד לשנים עברו, בהן יותר נשים התביישו להודות שהן רוצות לבצע שינוי כה בולט בגופן, כיום זו תופעה חברתית רחבה. בבואך לברר מהם שלבי ההליך, ניתן לחלק אותם לכמה מרכזיים. כדאי לכל אישה להיות מודעת לכך, כמה שיותר מוקדם ובוודאי לפני שאת נכנסת אל חדר הניתוחים.

  • שלב ראשון והוא הייעוץ שלפני ובדיקת התאמה להגדלת חזה.
  • שלב שני והוא פגישת טרום הניתוח והסברים מפורטים.
  • שלב שלישי והוא ההכנות של ערב טרום ניתוח ומה צריך לעשות.
  • שלב רביעי והוא ניתוח הגדלת החזה עצמו.
  • שלב חמישי והוא מה קורה לאחר הניתוח: התאוששות, החלמה ושביעות הרצון שאחרי.

האם הרמת השד תתאים בשבילי

לכאורה, ניתן להניח שאל ניתוחי הגדלת חזה מגיעות אך ורק נשים בעלות חזה קטן. למעשה, התמונה קצת יותר מורכבת. קודם כל, הגודל איננו רק עניין אינדיבידואלי וסובייקטיבי. חזה שנראה די גדול עבור אישה אחת ייחשב לקטן מדי עבור אחרת. יש גם עניין של הבדלים בפרופורציות הגוף. בנוסף לכך, להגדלת חזה מגיעות גם נשים שמרוצות בסך הכל מגודל החזה אבל חוו שינויים כגון התרוקנות השד או צניחה, לאחר לידות והנקות (או לאחר ירידה דרסטית במשקל). במקרה זה, ניתן לבצע עיצוב מחדש של השד באמצעות שתל מתאים, ביחד עם הרמת השד. כלומר, אם את בת שמונה עשרה לכל הפחות (כלומר החזה סיים להתפתח), אם את מרגישה שהחזה שלך קטן מדי לדעתך, אם את אישה בוגרת שרוצה להחזיר עטרה ליושנה וליהנות מחזה מעוצב כמו פעם, הגדלת חזה תביא לשיפור עצום. שיפור בדימוי הגוף ו/או בשביעות הרצון מפרופורציות הגוף. בחוף הים, בשמלה האהובה, בבגדים החדשים, בקשר רומנטי עם בן זוג, באמבטיה ומול הראי – בכל אלה מדווחות המטופלות על שביעות רצון מרובה.

ניתוח הגדלת חזה

שלב ראשון – ייעוץ ובדיקת התאמה

בתחילת הדרך, נערכת פגישה חיונית בין המטופלת לבין המנתח. במהלך הפגישה הזאת את מוזמנת לשאול כל שאלה שעולה על דעתך. את יכולה לקבל הבהרות בכל עניין וכל דבר שחשוב לך לדעת כדי לקבל החלטה מושכלת. זהו הזמן וזהו המקום. ככלל, הרופא מעניק הסבר רפואי חשוב (הסבר נוסף יימסר בהמשך). מוסבר מהו בדיוק ניתוח הגדלת חזה והתהליך בכלליות.

לאחר מתן ההסבר הרופא לוקח את מידות החזה שלך ונערכת הדגמה עם שתלים. יש לקחת בחשבון כי ההבדל בין שתלים שונים איננו רק בעניין הגודל. יש סוגים שונים של עיצובים. חיוני שההתאמה בין השתל, הגודל הרצוי ופרופורציות הגוף יהיו מיטביות. אין ספק שניתן משקל לרצונה של האישה אך הרופא עשוי לחוות את חוות דעתו המקצועית בזכות ניסיונו רב השנים. במקרים רבים תיערך גם סימולציה ממוחשבת שתדמה מישהי במידות הגוף שלך עם חזה עליו מתלבטים (מבחינת הגודל). ניתן להתרשם מתמונות של מטופלות קודמות, בעלות מבני גוף שונים. התמונות של “לפני” ושל “אחרי” מעניקות אינדיקציה מאוד טובה לגבי מה שניתן לצפות ולגבי התוצאה האפשרית. כחלק מההכנות ובדיקת ההתאמה לניתוח ימסרו לרופא תוצאות של בדיקות דם ויתבצעו בדיקות נוספות. כל אלה, על פי שיקול הדעת של הרופא ועל מנת לוודא כי הטיפול נעשה בצורה הבטוחה ובהתאם למצבה הרפואי הנוכחי של המטופלת. לדוגמא, מגיל מסוים יבקש הרופא כי תבצעי בדיקות ממוגרפיה לפני הניתוח. יתכנו בדיקות כגון אא”ג ואחרות. כי בריאות ובטיחות נמצאים במקום הראשון.

מה כדאי לדעת בנוגע לשתלים

נשים רבות מעלות חששות בעניין השתלים. עד כמה הם בטוחים, איך בוחרים. לכן נתאר מספר עובדות  שיפזרו את הערפל. ראשית, השתלים הנפוצים עשויים מסיליקון. זה אולי נשמע דומה למה שהיה בעבר, אך זה לא מדויק. גם בעבר היו שתלי סיליקון, אולם החלק הפנימי של השתל היה נוזלי. דבר זה היה מגדיל מאוד את הסיכוי לסיבוכים. כיום זה לא כך.

בעבר, היו מקרים אפילו של דליפות מתוך השתל. גם השתלים במילוי מי מלח שהיו בעבר כבר הפכו להרבה פחות מקובלים נפוצים. כיום, שתלי הסיליקון איכותיים ובטוחים הרבה יותר שכן מדובר בסיליקון ג’ל. בתוך השתל ישנו מילוי מסיליקון ג’ל. דבר זה הופך את השתל כולו ליותר עמיד ובטוח. ג’ל הוא חומר יותר צמיגי ועמיד ואין הוא דולף בנקל.

בין סוגי התצורות השונות ניתן למצוא: שתל המקנה מראה מלא יותר בחלק העליון של השד, שתל המקנה מראה מלא ועגול יותר בחלק התחתון של השד, שתל אנטומי, כלומר כזה שמעוצב על מנת להעניק מקסימום צורה טבעית ומתאים למשל לאישה בעלת חזה שלא נראה די מפותח. בעבר, הייתה קיימת ההערכה כי את השתלים יש להחליף לאחר מספר שנים. העדויות הקליניות שנאספו עד כה העלו כי זה בהחלט לא הכרחי. עם זאת, אם עקב שינויים בשד או בשל רצונה של האישה, ניתן לבצע החלפת שתלים בשלב מאוחר יותר בחיים. כיום, השתל הכי מבוקש הוא בינוני בגודלו. נמצא כי נשים פחות מעדיפות חזה גדול מדי או כזה לא נראה טבעי. חזה לא גדול מדי, מוצק ובמראה טבעי הוא הבחירה המועדפת.

שלב שני – פגישת טרום ניתוח

לאחר שאת, המטופלת, החזרת לרופא את תוצאות הבדיקות המקדימות ולאחר שהוחלט מהו בדיוק סוג השתל וגודלו ניתן לעבור לפגישת טרום ניתוח. בפגישה זו נפגשת הטופלת עם הרופא לצורך לקבלת מידע מקיף ומפורט יותר אודות הניתוח עצמו. בין היתר תדעי לאחר הפגישה הזאת מהיכן בדיוק יוכנסו השתלים, מהם שלבי ההחלמה, האם יש סיכונים וסיבוכים אפשריים וכן כל מידע אחר שיכול להועיל. באם הכל מובן וישנה הסכמה סופית לניתוח – יש לחתום על מסמכים המאשרים זאת.

חשוב לדעת, מהיכן מוכנס השתל ומה לגבי צלקות

בהתאם לסוג השתל וגודלו, קיימות שתי אפשרויות להכנסת השתל. את השתל ניתן להכניס באמצעות חתך אשר נמצא סמוך לעטרה, זו אפשרות אחת. אפשרות שניה היא לבצע את הפעולה באמצעות חתך בקפל שתחת השד. בשני המקרים הללו, החתך מתבצע תוך מזעור הצלקת שתיווצר לאחר מכן. כעת תרצי בוודאי לדעת מהי השיטה היותר מקובלת. ובכן, השיטה היותר נפוצה הינה ביצוע חתך תחת השד. זו השיטה המועדפת בדרך כלל מכמה סיבות. ראשית, הצלקת איננה נראית כמעט משום שהיא נבלעת בקפל שתחת השד. חשוב לא פחות, הניתוח נחשב לקל יותר ויש פחות סיכוי לסיבוכים. בשלב זה חשוב לציין כי בקרב אחוז מסוים מקרב המטופלות יתכנו שינויים בתחושה באזור הפטמה או אולי רגישות יתר בשד, בפרט באזור הניתוח. על פי רוב, האזור מחלים מהר יחסית והתחושה חוזרת להיעשות טבעית בתוך עד מספר חודשים (לעיתים זה קורה מאוחר יותר).

שלב שלישי – ערב טרום ניתוח

הנה מה שכדאי לדעת לגבי היום שלפני: ביום שלפני הניתוח חשוב ומומלץ לנוח היטב. תמיד זה רעיון טוב להגיע כמה שיותר נינוחים לכל פעולה רפואית. מנוחה טובה והתרגעות ניתן להשיג בכל דרך שנראית לך נכונה, לא מאומצת וטובה. את היום מסיימים עם מקלחת מרגיעה וייבוש השיער. את השינה כדאי להעביר בנוחות, כאשר חשוב מאוד להקפיד על שימוש בבגדים נוחים, לא לוחצים או הדוקים. בפרט יש לזכור לישון ללא חזייה על מנת לא להותיר סימנים לא רצויים לפני הניתוח. מומלץ, כבר בערב שלפני להסיר את כל התכשיטים, שעון, טבעות, עגילים וכן הלאה. עם כל ההתרגשות שלפני, קל לשכוח לבצע זאת בבוקר. בשלב זה את כבר יודעת בוודאי מה בעניין הצום שלפני הניתוח, שכן הנושא הובהר עם הרופא קודם לכן. ככלל, בגלל שמדובר בניתוח הכולל הרדמה, על פי רוב מדובר על 8 שעות צום טרם הניתוח עצמו.

מנתח פלסטי לניתוחי חזה

שלב רביעי – ניתוח הגדלת חזה

הניתוח עצמו מתחיל כמובן בפגישה עם המנתח הפלסטי ובהמשך עם הרופא המרדים. הרופא הפלסטיקאי מבצע את סימון האזורים המיועדים לטיפול, כאשר לרוב הדבר נעשה בעמידה. לאחר מכן את נכנסת לחדר הניתוח והמרדים מבצע את תפקידו על הצד הטוב ביותר. המרדים מחדיר עירוי עם חומר הרדמה ומשגיח שהכל נעשה כהלכה. לאחר שהמטופלת רדומה לחלוטין, כאשר אין תחושה, ניתן לבצע את ההליך הניתוחי. משך הניתוח איננו צפוי להיות ארוך, ניתן לצפות לניתוח של כשעה בערך, לא יותר.

על פי החלטה שהתקבלה בשלב מוקדם יותר, יתבצע חיתוך לצורך הכנסת השתל במקום הנכון ביותר. לרוב, הדבר נעשה כיום תחת השד. יש לציין נקודה נוספת: את הניתוח ניתן לעשות בשתי צורות עיקריות. צורה אחת היא שבה השתל ימוקם מתחת לשריר. הצורה השנייה היא מיקום השתל מעל השריר. עניין זה מתואם, מוסבר ונקבע מבעוד מועד.

ככלל, הגדלת חזה מעל השריר נחשבת להליך יותר מורכב. נדרשת מיומנות רבה מצד הרופא ויש רופאים שפחות עוסקים בכך. ניתוח שבו ימוקם השתל מעל השריר מעניק חזות יותר טבעית. אך זה לא כלל ברזל ויש משמעות למבנה הגוף של האישה, מבנה החזה ופרמטרים נוספים. יש לציין כי בחלק מהנשים, דווקא הגדלה מתחת לשריר תביא לתוצאה יותר מוצלחת. כמו כן, בסוג זה של ניתוח יש פחות סיכוי להיווצרות קופסית צלקתית. בהגדלת חזה מעל השריר ההתאוששות מהירה אך ההחלמה קצת יותר ארוכה. זהו טיפול שמתאים מאוד, למשל לנשים רזות שלא מעוניינות בחזה מאוד גדול. באתר תוכלי למצוא מידע נוסף ומפורט בנושא זה. ככלל, לאחר שהמנתח מבצע את החתך מבצעים הכנסה של השתל. לאחר מכן מבצעים את התפירה ובדרך כלל אין צורך בחבישה של האזור. נעשה במקום זאת שימוש בחזייה מתאימה, לפי הנחיות הרופא.

שלב חמישי – לאחר הניתוח

את השלב שלאחר הניתוח ניתן לחלק לשניים, הזמן המידי ופרק הזמן שלאחר מכן. מבחינת התאוששות מידית, בדרך כלל ההתאוששות תימשך כשעה בחדר התאוששות ומשם עוברים לחדר מנוחה. בחדר המנוחה שוהה המטופלת כמספר שעות נוספות וזאת בשל הליך ההרדמה. לאחר בדיקות בסיסיות שנועדו לוודא שהכל כשורה, את משוחררת הביתה.

חשוב שתדעי מה צפוי גם בהמשך. יש להיות גלויים ולספר כי את צפויה לחוש אי נוחות ואף כאבים. על פי רוב, השבוע הראשון נחשב הקשה מכל. כאבים, חוסר נוחות, מגבלות גופניות רבות ושימוש בתרופות, משככי כאבים עשויים להיות חלק מהשגרה. ברור כי יש אספקט מאוד אינדיבידואלי, כלומר ישנן נשים שכמעט לא חשות כאבים ויש כאלה שאצלן זה מורגש יותר. על כל פנים, מומלץ כי תהיה קרובת משפחה או חברה בסמיכות אלייך, כך שיהיה מי שיעזור במידת הצורך וכדי שלא תצטרכי להתאמץ. הבשורות הטובות הן כי בתוך מספר ימים מרגישים הקלה מאוד משמעותית.

בשבוע השני חל שיפור בתחושות ובהרגשת האיברים שטופלו. השיפור ניכר כך שמרבית המטופלות בזמן זה כבר יכולות ללא חשש לשוב לעבודה. כמובן, זהו המצב בכלליות. יש לשקול כל מקרה לגופו ולפעול על פי ההרגשה והמצב האישי של כל אחת ואחת כמובן. במידת הצורך מתייעצים עם הרופא. כעשרה ימים זהו פרק הזמן המקובל לפני חזרה לשגרה.

ומה צפוי בהמשך: בחודשים שלאחר מכן תהליך ההחלמה ממשיך ואי הנוחות או המגבלות הולכים ויורדים. יש להמשיך לנהוג בזהירות, לשמור על הגבלות ולפעול לפי ההנחיות מבחינת צורת שינה, פעילות ספורטיבית, רחצה וכדומה. למשל, יש להימנע מתנועות חדות, הרמת הידיים וכל מה שיוצר אי נוחות רבה. תנוחת השינה היא על הגב, עד שהאזור המחלים לחלוטין. הצד השני של המטבע הוא שלאחר ההחלמה התחושה טבעית וכל המגבלות נעלמות. כמו כן, קיימת שביעות רצון גבוהה עד מאוד שממנה נהנות המטופלות בהמשך הדרך.

מתי החזה מקבל את צורתו הסופית

חשוב לציין כי אין להגיע עם הציפייה כי החזה ייראה גדול ויפה מיד לאחר הניתוח. לפעמים, החזה אף נראה מעט קטן לאחר הניתוח וגם זה חלק מההחלמה. דרוש פרק זמן שבו החזה מחלים, התחושה הכללית משפרת והחזה יקבל את הצורה הסופית ביחד עם השתל. בדרך כלל, בתוך חודשיים שלושה עשויים לחול עדיין שינויים ורק לאחר מכן מקבל החזה את הצורה הסופית.

הגדלת חזה והיכולת להניק

אם אינך מתכננת להיכנס להיריון נוסף לאחר ניתוח הגדלת החזה, ההיבט הזה קרוב לוודאי איננו מעניין אותך. אולם אם את אישה צעירה יחסית והיריון, לידה והנקה נכללים בתוכנותייך לעתיד, תרצי בוודאי לדעת האם הגדלת החזה עשויה להשפיע. ראשית, ראוי לציין כי לאחר הניתוח חלק מהנשים עשויות לחוש שינוי כלשהו בתחושה סביב הפטמה. בדרך כלל זו תחושה חולפת אך לפעמים היא קבועה (די נדיר). לגבי היכולת להניק, נמצא כי ברוב המוחלט של המקים איך שום קשר בין שתלים בחזה לבין הנקות. זה שונה ביחס לטיפול אחר, להקטנת החזה. לעתים, ההחלטה על מיקום השתל תוכל להשפיע במידה מסוימת על ייצור החלב ותחול ירידה בכמות. ניתן למצוא מידע נוסף בנושא זה, באתר.

לשאלות נוספות, בירור פרטים וקביעת פגישה לייעוץ, נא ליצור קשר עם הד”ר אריק זרצקי.

השאירי פרטים ונחזור אליך